Gerrebacka skog

Området Gerrebacka Skog ligger mellan Göteborg och Kungälv, strax norr om Hisings Kärra.

Bostadsområdet byggdes åren 2001-2002 och när det stod färdigt flyttade 86 förväntansfulla familjer in i denna idyll bestående av blandad bebyggelse. Här finns parhus, sutteränghus och fristående villor i flera storlekar.

Byggherre var Egnahemsbolaget och området startade som bostadsrättsförening. 2009 friköptes bostäderna till äganderätter och Kärra Mo Samfällighetsförening skapades.

Här bor vi i ett fantastiskt villaområde!  Fem minuter från skogen där man kan skörda diverse godsaker; hallon, blåbär och svamp m.m. Mellan Krattskogsvägen och Smöjträvägen finns en fin park med lite vatten och mängder av vitsippor på våren.

Vi har nära till Tolsereds 4H-gård där man kan klappa om ett flertal av de vanliga husdjuren eller varför inte husera sin häst i någon av de närliggande hästgårdarna.

Barnen har goda möjligheter att lära sig vistas ute i naturen och området sjuder av lekande barn i stigande ålder som utnyttjar områdets lekplatser och grönytor. När de inte är hemma och leker så går de på förskolan som ligger ca 5minuter från området. De lite äldre barnen går i skolan nere i Kärra dit de kan åka buss eller cykla (3 km cykelväg och ca 5 minuter med bussen).

I Kärra finns ett flertal butiker bl.a. ICA med postombud, frukt & godis, ett par matställen, Handelsbanken, ett stadsdelsbibliotek, badhus och två idrottshallar samt fotbollsplaner.

De stora sporterna i Kärra (som engagerar de flesta barnen) är handboll, fotboll och innebandy.

Hisings Kärra tillhör stadsdelsnämnden Norra Hisingen. Klicka här för att läsa mer om vår stadsdel.

Det är som att ”bo på landet mitt i sta’n”

Kungälv ligger bara ett stenkast bort med ännu fler möjligheter till ”shopping”, historiska utflykter såsom Ragnhildsholmen och Bohus fästning och en hel mängd med strövområden.

När du ändå är i Kungälv kan du passa på att ta av vid kyrkan och åka igenom ”gamla sta’n” på Östra gatan och fortsätter utmed älven. Det är en bilväg, men den är underbar att cykla på alldeles nära Göta älv. Ibland är det rent magiskt stilla och vackert!

Fortsätter man hela vägen runt kommer man så småningom ut på Romelandavägen. Tar du sedan till vänster kommer du efter en liten stund tillbaka till Kungälv. En lagom cykeltur på ca 1,5 – 2 mil. Kom ihåg att ta med en fikakorg, för det finns massor av ställen lämpliga för en fikapaus under vägen.

 

 

Dags för höströj

Nu är det höst igen och det har blivit dags för lite städning i vårt härliga…

Återvinning

Nu har vi lagt upp lite mer information angående återvinning och sophantering här i vår…